Het is al weer even geleden dat ik erover schreef: het traject omtrent mijn nieuwe hulphond. Ik had gehoopt inmiddels al goed nieuws te hebben en als trotse ‘hondenmamma’ foto’s aan jullie te laten zien. Helaas! Er is nog geen pup geboren en mijn geduld (en dat van jullie) wordt nog even op de proef gesteld. Ik verdenk Lynn er stiekem van mij gewoon te willen testen ;-).

Wel kan ik vertellen dat Lynn een goede smaak heeft wat mannen betreft, want de pappa to be is ook echt een plaatje om te zien! Het wachten is lastig en ik ben soms wat ongeduldig, maar het voelt wel als de juiste keuze. Het contact met de fokkers van mijn toekomstige pup verloopt heel prettig en we zitten op een lijn wat betreft de hele opvoeding van honden.

Ook zijn de fokkers net als ik fan van titerbepalingen laten doen en op basis daarvan beslissen om te vaccineren. Het reguliere vaccinatieschema volgen, is in mijn ogen niet heel zinvol. Als een hond nog beschermd is tegen bepaalde ziekten, zal een vaccinatie geen zin hebben. Eigenlijk spuit je dan stoffen in je hond, waar hij/zij op dat moment niets mee kan. Een zinloze actie, wat mij betreft. Ook vind ik het fijn dat ik met een titerbepaling zeker weet of de hond wel of niet beschermd is. Soms slaat een vaccinatie namelijk niet aan en neem je ten onrechte aan dat je hond beschermd is.

Voor nu kan ik niet anders dan afwachten en oefenen met het hebben van geduld. Dat laatste is best een ding, maar hé, je bent nooit te oud om te leren! Kun jij goed je geduld bewaren?

Gerelateerde posts:

Deel je gedachten

%d bloggers liken dit: