Het is al weer even geleden dat ik schreef over pupsel to be. Het is überhaupt even geleden dat ik hier schreef. Er speelde veel en, hoe vreemd ook, ik kon de woorden niet vinden. Maar… ik vond wel dat jullie recht hebben op een ℗update.

Zoals ik al schreef in de vorige ℗update, had de mommy to be een romantische date gehad met de daddy to be. Helaas bleek na vier weken tijdens de echo dat de dekking niet vruchtbaar was geweest en was de prachtige mommy to be leeg gebleven. Een behoorlijke klap, zeker na het lange wachten op de loopsheid. Helaas is Moeder Natuur soms grillig en geeft het leven niet altijd wat je zou willen. De fokkers hebben me echter ontzettend goed geholpen een andere fokker te vinden.

Tegenslag na tegenslag

Twee weken geleden maakte ik daar kennis. Met de fokker, maar ook met de twee mommy’s to be. Ontzettend spannend, maar na een lang gesprek, kwam het verlossende woord: ik zou een plekje krijgen op de wachtlijst! Super goed nieuws zou je denken, zeker met het idee in het achterhoofd dat de pups nog geen twee weken later geboren zouden worden. Voorzichtig maakte ik plannen en begon ik te dromen over mijn eigen kleine pupsel.

Tot ik afgelopen donderdag een naar mailtje kreeg. Ik was kapot en kon niets anders dan huilen. Ik had zó uitgekeken naar een eigen pupsel, mijn nieuwe hulphond to be. En in een keer spatte die droom in duizend stukjes ineen. Pijnlijk. Verdrietig. Het maakt me ook boos. De manier waarop alles gegaan is, is verre van chique te noemen. Ik wist ook echt even niet hoe nu verder. Binnen het ras dat ik gekozen had, leken niet veel opties meer te zijn en ik zag het allemaal behoorlijk zwart in. Gelukkig heb je voor die momenten je beste vriendinnetjes en bedacht Soof een plannetje.

Perspectief

In de middag kreeg ik een telefoontje van (hopelijk) mijn toekomstige trainster en hebben we wat gebrainstormd. Ze kwam met wat andere opties en uiteindelijk besloot ik vrijdag, na een dag gehuild te hebben, mijn nieuwe zoektocht te starten. Inmiddels heb ik heel wat mailtjes getypt en ook een aantal telefoontjes gepleegd. Ik weet nog niet hoe dit uit gaat pakken, maar zoals een wijs persoon tegen mij zei: “Ergens moet er een pupsel op mij wachten.” En hoewel ik het moeilijk vind om te geloven, hoop ik dat zij voor deze ene keer gelijk heeft.

Gerelateerde posts:

Deel je gedachten

%d bloggers liken dit: