Misschien hebben sommigen van jullie het al meegekregen. De website Dream or Donate is plotseling offline gehaald en de eigenaar heeft hier niet echt een goede verklaring voor. Tegen RTL Nieuws zegt hij dat de site gehackt is en hij er niets aan kan doen. Vreemd genoeg is Dream or Donate op mysterieuze wijze verdwijnen uit het register van de Kamer van Koophandel en lijkt het hacken een ‘probleem’ te zijn dat al langer onder de aandacht van de eigenaar was.

Hoewel hij wist dat er hacks, zoals hij zelf zegt, plaatsvonden, liet hij toch nieuwe acties via zijn site opstarten. Ook deed hij geen aangifte, omdat “dit toch geen zin zou hebben.” De daders zouden steeds onder andere IP-adressen de site aanvallen en dus niet te traceren zijn. Daarnaast vond hij het niet nodig om zijn klanten op de hoogte te stellen. Ik vernam het nieuws dat de site uit de lucht was, via het artikel van NU.nl. Als je écht het beste met je klanten voorhebt, dan stel je ze toch even op de hoogte?

Al met al is het een vreemd verhaal. ‘Gelukkig’ stond mijn actie nog niet zo heel lang online en was er dus ook nog niet veel geld gedoneerd. Naar de mensen die wel gedoneerd hebben, voelt het voor mij wel heel rot. Ik had jullie graag persoonlijk bedankt, maar ik kan nergens meer bij. Alles is offline. Wel heb ik een afspraak gemaakt om aangifte te doen bij de politie. Ik weet niet wat dit gaat opleveren, maar dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan.

En nu?

Tja en hoe verder? Ik vond het al een ontzettende stap om de crowdfunding op te zetten, maar zelf kan ik het helaas écht niet betalen. Al mijn spaargeld is in de opleiding van Bhodi gaan zitten en nu gebleken is dat zij toch weer ziek is (waarover later meer), is de noodzaak van het opleiden van een nieuwe hulphond mij nog duidelijker geworden.

Ik heb dus besloten om toch een nieuwe poging te wagen, via een ander platform en hopelijk gaat het deze keer wel goed. De link ernaartoe kun je hier vinden en ik zou het super lief vinden als je me wil helpen. Niet alleen door te doneren, maar ook door mijn actie te delen. Zoals beloofd zal ik hier alle vooruitgang bijhouden en je meenemen in het hele proces.

LiefsLiss

Gerelateerde posts:

20 Reacties

  1. Echt een heel vaag verhaal van die crowdfunding site. Nu doet ie zogenaamd al zijn spullen in de verkoop om zogenaamd mensen hun geld terug te kunnen geven. Ik hoop dat je toch nog iets terug krijgt

  2. Ik had dit verhaal inderdaad meegekregen via de media, wat een vreselijk treurige zaak. Neem aan dat ze hier nog wel verder onderzoek naar gaan doen zodat de waarheid boven tafel komt. Veel succes met je nieuwe actie!

  3. Het is echt schande wat daar is gebeurd! Vind het heel erg om te lezen wat er is gebeurd, vooral omdat ik nu iemand ‘ken’ (jij dus) die er de dupe van is geworden.

  4. Heb je inmiddels al iets van het geld ontvangen? laas dat ie al een deel van het geld had overgemaakt naar een groep mensen die hem had aangeklaagd. Irritant dat dan heel veel energie gaat zitten in dit soort van negatieve zaken, terwijl het juist moet gaan in het positieve van het vinden van voldoende geld.

Deel je gedachten

%d bloggers liken dit: