Ik zou willen dat we konden leven in een wereld zonder oordelen. Een wereld zonder haat en nijd, een wereld waarin we elkaar respecteren, liefhebben, ‘just the way we are;’. Ik zou willen, dat er geen oorlog meer bestaat, dat er vrede is. Oorlog in de grootste zin van het woord, maar ook in kleiner opzicht. Ik zou willen dat we konden leven in een wereld die veilig is, veilig voor iedereen. Een wereld waarin niemand buitengesloten wordt, gepest, gekleineerd of getreiterd wordt. Een wereld waarin we onszelf kunnen zijn, zonder angst. Een wereld waarin we samen zijn, er geen wij en zij, maar een ons is. 

Ik zou willen dat we konden leven in een wereld vol met liefde, waardering en verdraagzaamheid. Een wereld waarin iedereen welkom is, zonder voorwaarden of maskers. Ik zou willen dat we konden leven in een wereld waarin iedere samen is, zonder uitsluiting of vernedering. Een wereld zonder haat en nijd, een wereld zonder zinloos geweld, in de breedste zin van het woord. 

Ik denk vandaag aan enkele mensen in het bijzonder, maar vooral denk ik vandaag aan het meisje dat de strijd niet kon winnen. Ik denk de prachtige strijdster die het gevecht verloren heeft. Ik denk aan Noa, aan hoe zij geleden heeft. 

We leven in een wereld waarin uitsluiting, pesten en vernedering normaal geworden zijn. Een wereld waarin we continu oordelen, over onszelf, maar bovenal over elkaar. We leven in een wereld waarin mensen het leven in eigen hand nemen, gekwetst en beschadigd, niet meer verder kunnen. Een wereld waarin jonge, prachtige mensen, niet meer kunnen leven. We leven in een wereld waarin iedereen roept dat het niet zo is, maar waarvan we allemaal weten dat het wel zo is. 

En daarom, daarom hoop ik dat ik je kan uitdagen om het anders te doen. Omdat we de wereld samen maken. 

Gerelateerde posts:

1 Reactie

Deel je gedachten

%d bloggers liken dit: