Goed voornemen

Goed voornemen

Traditioneel gezien zijn de laatste dagen van het jaar dé dagen waarop iedereen gaat terugblikken op het afgelopen jaar. Een gekke gewoonte eigenlijk, want waarom zouden we dat enkel aan het einde van het jaar doen? Waarom niet gewoon iedere maand of iedere week? Toch heeft het ergens ook wel een bepaalde charme, dat terugkijken op de afgelopen twaalf maanden. Een terugblik naar de mooie en minder mooie momenten van het jaar.

Ik heb zelf even getwijfeld of ik eraan mee zou doen. Ik heb sowieso even getwijfeld wat ik wilde met het schrijven op mijn site. Schrijven was altijd mijn manier om me te uiten, maar de laatste tijd kwamen er ook zelfs geen zinnen meer uit mijn vingers. Het spelen met letters en woorden gaf me altijd rust, maar de laatste tijd vond ik überhaupt de rust niet om even te gaan zitten ervoor.

Rust

Vandaag besloot ik er gewoon tijd voor te maken, te hopen dat de rust vanzelf zou komen. En zo zit ik hier nu. Onder een dekentje, op mijn bank, met een groot glas thee naast me en op de televisie staat de Top2000 aan. De rust daalt langzaam weer in. En dat is een ontzettend fijn gevoel. Dit heb ik zo gemist in de afgelopen periode. Chaos die langzaam plaatsmaakt voor ruimte en orde. Dat is wat het spelen met letters en woorden met mij doet.

En zo is mijn goede voornemen voor het komende jaar: meer tijd nemen om te schrijven. Schrijven geeft me rust en wat is er nu beter dan meer rust creëren in je leven? Vanuit rust ontstaan vaak de beste ideeën, de mooiste creaties.
Oh en wil je weten wat de mooie en mindere mooie momenten waren het afgelopen jaar? Neem dan morgen zeker weer een kijkje! Dan neem ik je mee door mijn 2019!

Melissa

Deel je gedachten

%d bloggers liken dit: