Kon ik de tijd maar terugdraaien en nog een keer even met u praten. Kon ik de tijd maar terugzetten, dan zou ik u nog een keer zeggen dat u mijn allergrootste voorbeeld bent. Kon ik de tijd maar stilzetten, precies op het moment dat alles nog in orde was. Het moment dat autorijden nog een optie was, dansjes doen geen probleem vormde, tennissen uw leven was en whisky een guilty pleasure.

Kon ik de tijd maar terugdraaien en nog een keer vertellen wat ik geleerd heb, wijze woorden voor altijd in mijn herinnering. Kon ik de tijd maar terugzetten, dan zou ik zo veel meer genieten van dat ene momentje. Kon ik de tijd maar stilzetten, precies op dat moment. Kon ik dat maar…

Gelukkig blijven de herinneringen levend in gedachten en de woorden blijven klinken in mijn hoofd. Misschien niet meer hardop uitgesproken, maar de klanken nog lang niet gedoofd. Rust nu maar, lieve opa. Geen lijden meer en ook geen pijn. Het is goed zo, wij leren echt wel om zonder u te zijn.

Gerelateerde posts:

Deel je gedachten

%d bloggers liken dit: