Vorige week schreef ik er al over: Lijm de Zorg! Inmiddels is het manifest al meer dan 60.000 keer getekend en blijft het aantal oplopen. Super fijn om te merken dat zo veel mensen begaan zijn met de chaos in GGZ!

Afgelopen dinsdag was ik zelf ook in Den Haag. Ik sloot mij aan bij Charlotte, net zoals ongeveer 40/50 andere mensen die in hetzelfde schuitje als Charlotte zitten. We vormden een al zittend een wachtrij in de hal van het Ministerie van VWS. Het was een indrukwekkende ochtend en verschillende politici kwamen een kijkje nemen. Ook heeft Paul Blokhuis een harde toezegging gedaan op een van de drie punten van Charlotte. Een mooi begin, maar we zijn er helaas nog niet.

Complexe zorgvragen

Het Ministerie van VWS heeft een loket waar je naartoe kunt mailen op het moment dat je vastloopt in de zorg. Aangezien minister Hugo de Jonge alle casussen een cadeautje noem, besloot ik mijn verhaal ook te mailen. En hoewel ik in eerste instantie gerustgesteld werd en me verzekerd werd dat mailen zin had, bleek helaas niets minder waar. De mail die ik terugkreeg, bevatte informatie waar ik al over beschikte. De enige behandellocatie die aangedragen werd, is een plek die voor mij niet geschikt is. En daar schrik ik van. Als het hoogste orgaan geen antwoorden heeft, wie moet die antwoorden dan geven? Wie moet er dan zorgen dat de zorg geregeld wordt? Ik maak me er grote zorgen over.

Gelukkig ben ik daar niet de enige in. Louis de Mast van Lijm de Zorg maakt zich eveneens zorgen en de acties zijn dan ook nog niet afgelopen. Ik ben dankbaar dat ik me samen met Lijm de Zorg kan inzetten voor een betere GGZ. Juist de mensen met een complexe hulpvraag moeten gehoord worden. In het verleden is er al genoeg afwijzing en pijn geweest. Het is tijd voor wederopbouw!

Wil je op de hoogte blijven van alle acties? Volg Lijm de Zorg dan op Instagram of Twitter! En als je dan toch bezig bent, neem ook eens een kijkje op mijn Facebook, Instagram of Twitter!

Gerelateerde posts:

Deel je gedachten

%d bloggers liken dit: