Ik ben dol op muziek en ga dan ook graag naar concerten. Zo ben ik laatst nog naar een concert van Ilse DeLange geweest en man oh man… Wat was het weer een fantastische avond! Die vrouw heeft een dijk van een stem en weet de avond ook nog eens leuk aan elkaar te praten. Iedere keer heeft ze wel weer een leuke anekdote over hoe een nummer tot stand gekomen is. En soms raakt ze zelf de draag kwijt en besluit dan maar snel te starten met zingen, waarna de zaal dan uiteraard weer even dubbel ligt om haar spontane manier van doen op het podium.

Vandaag neem ik jullie dan ook mee naar mijn favoriete songs van Ilse DeLange. Mocht je nou denke ‘maar wat zingt zij dan ook al weer?’, klik dan snel hier voor mijn favo songs! Ik beloof je dat je geen spijt zult krijgen en dat er in haar repertoire heel wat variatie zit. Voor ieder wat wils dus, van country tot pop, Ilse kan in mijn beleving alles wel zingen. En hoewel ik haar het meest tot haar recht komen bij gevoelige songs, kan ze ook heerlijk up-tempo de zaal opzwepen!

No Man’s Land Man

"Always searching, looking for gold in a better way.
Wherever you're going, never keep your eyes on the road.
And you promise yourself you will, but you never stay.
Seems like whatever you own, you have to throw away."

Ik heb hier niet veel aan toe te voegen, het is al zo prachtig verwoord. Altijd maar zoekend naar beter, mooier, leuker. Ontzettend herkenbaar voor mij, omdat ik me nooit goed genoeg voel. Ik moet altijd meer en beter, het beste is nog niet goed genoeg. Dit nummer van Ilse herinnert me eraan dat ik niet hoef te streven naar mooier, beter of leuker. Het is goed genoeg.

All The Answers

Ook dit is een nummer dat me iedere keer weer raakt. Het gaat over grote levensvragen en daar niet altijd antwoorden op hebben. En hoe erg is dat eigenlijk? Moeten we wel overal en altijd antwoorden hebben? Of is het ook oké om het af en toe niet te weten? Dit nummer inspireert me iedere keer weer om te accepteren dat antwoorden niet altijd nodig zijn.

"And there are battles yet to fight,
'Cause I may not have all the answers, no,
I wouldn't have it any other way."

Deel je gedachten

%d bloggers liken dit: